1 Dolar kaç TL oldu? Güncel Kur bilgileri 01.10.2020


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
1 Dolar kaç TL oldu? Güncel Kur bilgileri 01.10.2020

Dolar/TL 7.70 seviyesine kadar inerken, euro/TL de 9.05 bandında seyrediyor. İstanbul Sanayi Odası (İSO), IHS Markit tarafından derlenen eylül ayı imalat sanayi satın alma yöneticileri endeksini (PMI) yayımlayacak. PMI büyümenin öncü verisi olarak kabul ediliyor.

Takip Et

Dolar/TL dolardaki zayıf seyirle birlikte gelen gelişmekte olan ülke para birimleri genelindeki değer kazancı ile güne düşüşle başladı. Küresel piyasalarda hisseler ABD destek paketi için umutların artmasıyla yukarı yönlü hareketini sürdürmeye çabaladı ancak ABD başkanlık seçimleri öncesi artan belirsizlik ve Japonda hisse piyasasındaki teknik sorunlar kazanımları sınırladı.

1 Dolar kaç TL oldu? Güncel Kur bilgileri
1 Dolar kaç TL oldu? Güncel Kur bilgileri

Dolar güçlü ABD istihdam verisi ve koronavirüs yardım paketinde ilerleme kaydedildiğine yönelik açıklamaların yatırımcıların risk iştahını artırmasıyla bir haftanın en düşük seviyesinde seyrederken düşüş baskısına karşı koymaya çalışıyor. Dolar endeksi 94’lü seviyelerden 93.6’ya kadar geriledi.

Dolar/TL gelişmekte olan ülke para birimleri genelindeki iyimserlikle 7.8555 seviyesindeki tarihi zirvesinden yönünü aşağı çevirdi.

DOLAR BUGÜN KAÇ TL?

Merkez Bankası'nın (TCMB) sürpriz faiz artışı, BDDK'nın swap kısıtlamaları ve aktif rasyosunu gevşetme adımlarının ardından dün mevduatta stopaj yıl sonuna kadar düşürüldü. Ayrıca dün altın ve döviz işlemlerinden alınan banka ve sigorta muameleleri vergisi (BSMV) de %1'den binde 2'ye indirildi.

Yerli yatırımcı için TL'yi daha cazip ve yabancı yatırımcı için daha Türkiye'yi daha güvenilir bir piyasa kılması açısından piyasalarda bu adımlar bekleniyordu.

 

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin