AKP'li Belediye başkanı Çağırıcı istifa etti: Cinsel içerikli görüntü iddiası


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
AKP'li Belediye başkanı Çağırıcı istifa etti: Cinsel içerikli görüntü iddiası

Bağcılar Belediye Başkanı AKP'li Lokman Çağırıcı, görevinden istifa ettiğini açıkladı. Başkan Çağırıcı, istifasını Twitter hesabından yaptığı açıklama ile duyurdu. Çağırıcı'nın "Görev yürüttüğüm tüm kademelerde, 'görev istenmez verilir' şuuruyla hareket ettim" sözleri, "kendisine görev verenler şimdi görevden mi aldı" yorumlarına neden oldu.. Halk TV'nin iddiasına göre; Cinsel içerikli görüntüler nedeniyle Çağrıcı’nın tehdit edildiği ve konuya ilişkin soruşturma açıldığı öğrenildi.

Takip Et

AKP'li Lokman Çağırıcı yaptığı yazılı açıklamada, kalp rahatsızlığının tekrar etmesi üzerine istifa kararı aldığını belirtti.

Sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunan Çağırıcı, “Gençliğimin ilk yıllarından itibaren siyasetin farklı kademelerinde ülkeme ve milletime hizmet ettim. Görev yürüttüğüm tüm kademelerde, 'görev istenmez verilir' şuuruyla hareket ederek, makama değil hizmete talip oldum” dedi.

15 yıldır Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın takdiri ve Bağcılar halkının teveccühüyle başkanlık görevini yürüttüğünü kaydeden Çağırıcı, “Görevim boyunca, yol ve dava arkadaşlarım ile birlikte Bağcılar'ımızın yüce gönüllü insanlarına hizmet etmenin gurur ve heyecanını yaşadım” ifadelerini kullandı.

"GÖRÜNTÜLERE KARŞILIK 10 MİLYON DOLAR"

Tüm bu gelişmeler yaşanırken Çağrıcı’nın şikayeti ile geçen hafta kritik bir soruşturmanın yürütüldüğü öğrenildi.

Çağrıcı, biri kadın, iki kişinin ellerindeki cinsel içerikli görüntüsü ile kendisine şantaj yaptıklarını belirterek şikayetçi oldu. Şüphelilerin Çağrıcı’dan görüntülere karşılık 10 milyon dolar istedikleri öğrenilirken, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı otelci olduğu öğrenilen erkek şahıs A.M. ile kadın Z.K.’yi gözaltına aldırdı.

Şüpheliler ifadelerinin alınmasının ardından ardından pazar günü çıkarıldıkları nöbetçi hakimlik tarafından tutuklandı. Şüphelilere, “Özel hayatın gizliliğini ihlal etme”, “Suç işleme amacıyla örgüt kurma” ve “Şantaj” suçlarından işlem yapıldığı öğrenildi. Şüphelilerden A.M.’nin Sahra Otelcilik Geliştirme ve Dayanışma Derneği’nin başkanı olduğu öğrenildi.

Telefonla aradığımız ve mesaj bıraktığımız Lokman Çağrıcı konuşmak istemedi.

Çağırıcı, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: 

"Daha önce mevcut olan kalp sorunlarımın tekrarlaması sonucu, beni çok sevdiğim Bağcılar halkına hizmetten alıkoyacağı gerçeğiyle karşı karşıya kaldım. Kıymetli hekimlerimizle yaptığımız istişareler neticesinde, görevi bırakmam gerektiği kanaatine vardım. Dolayısıyla 13.04.2022 tarihi itibarıyla Bağcılar Belediye Başkanlığı görevimden istifa etme kararı aldım."

AKP'de geceyarısı değremi: Belediye başkanı istifa etti
AKP'de geceyarısı değremi: Belediye başkanı istifa etti
Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin