AKP'de toplu istifa krizi: Şahsi çıkar ve menfaatler


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
AKP'de toplu istifa krizi: Şahsi çıkar ve menfaatler

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde AKP İlçe Teşkilatında yönetim kurulu üyeleri toplu istifa etti. Yönetim istifa dilekçesini il teşkilatına sunarken, ilçe başkanının evinin Diyarbakır’da olduğunu, haftada bir kez Lice’ye uğradığını, AKP kimliğini şahsi çıkar ve menfaatleri doğrultusunda kullandığını ifade ettiler.

Takip Et

AKP Diyarbakır Lice İlçe Teşkilatı yöneticileri, İlçe Başkanı Abdulhaluk Tuncay’ı eleştirerek, partiden istifa ettiklerini duyurdu.

Seçim İşleri Başkanı İbrahim Demir, Yönetim Kurulu Üyesi Garip Babür, Sosyal Politikalar Başkanı Mahfuz Ayık, Yönetim Kurulu Üyesi Yahya Şitilay, Yönetim Kurulu Üyesi Eşref Buğar, Ekonomi Birim ve Engelli Birim Başkanı Kütbi Gözen’in imzasının yer aldığı istifa dilekçesi, partinin İl Başkanlığı’na sunuldu.

İl yönetimine teslim edilen istifa dilekçesinde, şu ifadeleri kullandı:

- Lice İlçe Başkanı Abdulhaluk Tuncay göreve geldiğinden bu yana bir gün seçim çalışması yapmamıştır. Evi Diyarbakır'dadır. Haftada bir gün gelip Lice Belediyesi, Hastane, Milli Eğitim Müdürlüğü, DİSKİ Müdürlüğü gibi kurumlara uğrayıp resim çektirip gidiyor.

- AK Parti kimliğini çıkar ve menfaat temin etmek için kullanıyor. İlçeye bağlı Oyuklu ve Üçdamlar mahallelerinde ikamet eden parti üyelerimiz bu yüzden başka partilere geçtiler. Üyelerimiz sürekli istifa ediyor. Bu yüzden kimse partiye uğramıyor” denildi.

İlçe Başkanı Tuncay'ın eşi Hatice Tuncay'ın teşkilatın bilgisi dışında kamu kurum müdürleri ve yöneticileriyle toplantılar yaptığını belirten partili yöneticiler, “İlçe teşkilatına bile bağlı değil. Bu durumlar hem teşkilatımız hem de ilçemize zarar verecek boyutlara ulaştı. Bu bağlamda vebal almak istemiyoruz. Bu yüzden teşkilatımızı topladık. Daha fazla spekülasyona fırsat vermemek için istifa ettiğimizi belirtmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin