Başak Demirtaş aday olmayacağını açıkladı


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Başak Demirtaş aday olmayacağını açıkladı

Son dakika. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olup olmayacağı tartışılan Başak Demirtaş, yazılı açıklama yaptı kararını duyurdu. Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olmayacağı öğrenildi. Demirtaş'ın açıklama yaptı

Takip Et

Başak Demirtaş, “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için henüz partimiz DEM Parti’den bize bir öneri gelmedi, ama halk ister, partimiz de uygun görürse, demokrasi ve toplumsal barışın önünü açacağına inanırsak, düşünebiliriz” demişti.

Başak Demirtaş'ın DEM Parti'nin İstanbul adayı olup olmayacğaı günblerdir tartışılıyordu. Yazılı bir açıklama yapan Başak Demirtaş, aday olmadığını duyurdu.

Demirtaş, yazılı açıklamasında "Partimizle ortak karar aldık. Ortak kararımız adaylık beyanının başvuruya dönüşmemesidir" dedi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Partimizin büyük bir titizlikle sürdürdüğü yerel seçim politikasına güçlü bir destek vermek amacıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan adaylığı için sorumluluk almaya hazır olduğumu ifade etmiştim.

5 Şubat 2024 Pazartesi tarihinde Partimizi temsilen bir heyetle bir araya gelerek tüm gelişmeler hakkında bilgilendirildim. Karşılıklı yürüttüğümüz istişareler sonucunda Partimiz, bu irade beyanından güç aldıklarını belirterek bizleri onurlandırmıştır. Adaylık tartışmalarında bize eksiksiz desteğini sunan ve güven duyan DEM Parti Genel Merkezine ve saygıdeğer halkımıza sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Bununla birlikte gelinen aşamada benim İstanbul Büyükşehir Belediyesi adaylık beyanımın bir başvuruya dönüşmemesi konusunda da Partimizle ortak görüş birliğine varmış bulunmaktayız. Tüm halkımız ve partililerimiz bilmeli ki bütün kararlar Partimizle tam bir uyum ve koordinasyon içerisinde alınmıştır.

Önümüzdeki günlerde Partimizin ilan edeceği adaylar hepimizin adayları olacak ve tüm gücümüzle bu kıymetli arkadaşlarımızın arkasında duracak, Partimizin başarısı için çalışacağız.

Partimizin resmi açıklamaları dışındaki hiçbir açıklamaya itibar edilmemesini, hiçbir spekülasyona prim verilmemesini özellikle rica ediyoruz. Hep birlikte başaracağız, ne olursa olsun temel demokrasi ilkelerimizden; adalet, eşitlik ve barış arayışımızdan asla vazgeçmeyeceğiz. Ve mutlaka kazanacağız.  Zaman bizim zamanımızdır"

Demitaş'ın açıklaması şöyle;

Başak Demirtaş aday olmayacağını açıkladı
Başak Demirtaş aday olmayacağını açıkladı
Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin