Dolar rekor üstüne rekor kırıyor: İşte güncel durum


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Dolar rekor üstüne rekor kırıyor: İşte güncel durum

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın baskısı ve üstü kapalı talimatları doğrultusunda Merkez Bankası faiz indirimine gitti. Öte yandan TCMB 21 Ekim'de faiz indirimlerine devam etmesi beklenirken, dolar/TL'de bugün 9,37'lik bir zirve daha aşıldı. Euro/TL'de de 10,92 görüldü. Dolardaki durdurulamayan artış ile TL eriyor, ülkedeki üretim maliyetleri fahiş zamlarla baskı altında. Dış borç ve faizinin katlanmasını yanında vatandaş dolar kaynaklı yapılan zamların altında eziliyor.

Takip Et

Dolar/TL, haftanın ikinci gününde 9,37’lik tarihi zirveyi gördü. Euro/TL’de de 10,92’lik rekor görüldü.

Piyasalar 21 Ekim Perşembe günü açıklanacak TCMB’nin faiz kararına odaklanırken, faiz indirimlerinin devam etmesi bekleniyor.

DOLAR KAÇ TL OLDU: GÜNCEL KUR BİLGİLERİ

DOlar rekor üstüne rekor kırıyor: İşte güncel durum
DOlar rekor üstüne rekor kırıyor: İşte güncel durum

21 EKİM’DE FAİZ İNDİRİMİ BEKLENİYOR

TCMB’nin gevşeme döngüsüne TL’deki değer kaybına rağmen Ekim’de de devam etmesi beklenirken, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın bazısı sıkı politika yanlısı olarak bilinen banka yöneticilerini görevden almasının ardından indirim beklentilerin yarısı 50 baz puan, diğer yarısı ise 100 baz yönünde oluşuyor.

Reuters anketine katılan 21 kurumdan 10’u politika faizinin yüzde 17.5’e indirilmesini beklerken, diğer 10 kurum ise yüzde 17 seviyesine çekilmesini bekliyor. Bir kurum ise politika faizinin sabit bırakılacağı görüşünde.

Geçtiğimiz hafta, Erdoğan, TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu ile görüştükten sonra aynı gece faiz kararlarında oy hakkı bulunan TCMB başkan yardımcıları Semih Tümen, Uğur Küçük ile PPK üyesi Abdullah Yavaş’ı görevden aldı.

Reuters’a bilgi veren kaynaklara göre, piyasanın iktisadi gerekçelerle açıklamakta zorlandığı faiz indirim kararına eylül ayında da itiraz eden Küçük, ABD’de yaşayan ve sadece PPK kararları için Türkiye’ye gelen ve birçok karara katılmayan Yavaş ve başkan olmak istediği basında yer alan Tümen TCMB’den geçen hafta gönderilmiş oldu.

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin