Dünya genelinde İnternet Kesilir mi? Bunları mutlaka bilin


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Dünya genelinde İnternet Kesilir mi? Bunları mutlaka bilin

Dünya genelinde internet kesilir mi?. 24 saat boyunca sayı saysanız 1 trilyona kaç günde ulaşırsınız?, Saat yönünde dönen tek gezegen hangisidir? Yolcu uçağına yıldırım düşerse ne olur? Oksijen ne renktir?

Takip Et

Savaştan üç kat daha tehlikeli olan şey nedir?
Evren ne renktir?
Nükleer savaştan sağ çıkması en muhtemel şey nedir?

İşte pek az kişinin bildiği ilginç bilgiler...

Günde 24 saat sayı sayan kişinin 1 trilyona ulaşması 32 bin yıl sürer.

KULAĞI DİZİNDE OLAN HAYVAN HANGİSİDİR?
Çekirgenin kulakları dizlerinde bulunmaktadır.

YOLCU UÇAĞINA YILDIRIM DÜŞERSE NE OLUR?
Uçuş korkusu olanların her uçağa bindiklerinde akıllarına gelen onlarca felaket senaryosundan biri olan uçağa yıldırım düşmesi sanıldığı kadar korkutucu bir şey değil. Zira uçakların dış gövdesi, alüminyum ile kaplanmıştır ve bu uçağın çevresini saran bir yıldırım kalkanı görevi yapmaktadır. 

Bu sayede yolcu uçağına yıldırım isabet etse bile bir noktadan diğerine iletilerek uçağa zarar vermeden uçaktan atılmış oldur. 

DÜNYANIN N EKADARI SUDUR?
Dünya yüzeyinin yüzde 70’i suyla kaplı olabilir ama su, gezegenin kütlesinin 5 binde birinden daha azına tekabül ediyor,yaklaşık olarak yüzde 0.1...

DÜNYA GENELİNDE İNTERNET KESİLEBİLİR Mİ?
1995 yılında dünya nüfusunun sadece yüzde biri internet kullanıyordu. Bugün ise internet her gün milyarlarca insanı birbirine bağlıyor. 

Yaklaşık 4 milyar insanın internete erişimi var ve bu her saniye 10 kullanıcı daha onilne dünyaya adım atıyor. Rakam büyüdükçe internete olan bağımlılığımız da artıyor. 

Peki tüm dünyanın internet kesilebilir mi? Bu soruya "imkansız" yanıtı vermek zor olsa da bu ihtimalin çok zor olduğu rahatlıkla söylenebilir. 

Zira cihazlarımızı birbirine bağlayan sistemin milyonlarca farklı yol izleme şansı var ve tüm bunların aynı anda çevrimdışı olmasının ihtimali oldukça düşük.

EN AZ TÜRK VATANDAŞININ YAŞADIĞI ÜLKE HANGİSİDİR? EN ÇOK TÜRK HANGİ ÜLKEDE YAŞIYOR
Dışişleri Bakanlığı'nın verilerine göre Tonga, Tuvalu ve Butan'dan bir tane bile Türk vatandaşı yaşamamaktadır. Nikaragua'da ise15 Türk vatandaşı yaşamaktadır.

Almanya 2 milyon ile en çok Türk vatandaşının yaşadığı ülke konumundadır. 

Not: Söz konusu verinin bulunmadığı ve paylaşılmadığı ülkeler dikkate alınmamıştır. 

ŞU ANA KADAR YAŞAMIŞ EN TEHLİKELİ HAYVAN HANGİSİDİR?
Bu sorunun cevabı açık ara sivrisinek...Şu ana kadar ölmüş olan insanların yarısını (muhtemelen 45 milyar kadar) dişi sivrisinekler tarafından öldürdü. Günümüzde bile her 12 saniyede bir kişi sivrisineklerden kaynaklanan sebeplerle hayatını kaybediyor.

SAAT YÖNÜNDE DÖNEN TEK GEZEGEN HANGİSİDİR?
Gezegenimiz Dünya'nın da içinde yer aldığı Güneş Sistemi'nde saat yönünde dönen tek gezegen Venüs'tür.

GOOGLE'IN İLK ADINI BİLİYOR MUSUNUZ?
Bugüne neredeyse hayatımızın her alanında olan internet devi Google'ın ilk adı 'BackRub'dı. 

Kurucular Larry Page ve Sergey Brin 15 Eylül 1997 yılında platformun adını Google'a çevirerek resmi kaydını da bu isimle yaptı.

DÜNYA'DA YAŞAYAN HERKES AYNI ANDA ZIPLARSA NE OLUR?
2011'de Japonya'da gerçekleşen deprem bile günleri yaklaşık 0.0000018 saniye kısalttı.

Peki Dünyada yaşayan herkes aynı anda zıplarsa ne olur? Bu soruya cevap bilim insanı Randall Munroe'dan geldi. 

SUÇ ORANININ EN YÜKSEK OLDUĞU ÜLKE HANGİSİDİR?
Dünyada nüfusuna oranla en çok suç işlenen yer, Vatikan'dır.

2017'de yapılan nüfus sayımına göre bin kişinin yaşadığı Vatikan'da her yıl 600'den fazla suç işlenmektedir. 

SAVAŞTAN 3 KAT TEHLİKELİ OLAN ŞEY NEDİR?
Çalışmak; içki, uyuşturucu ya da savaştan çok daha fazla insan öldürmektedir. Her yıl yaklaşık iki milyon insan, işle ilgili kazalar ve hastalıklar yüzünden hayatını kaybediyor; buna karşın savaşlarda her yıl 650 bin kişi ölüyor. Tek başına değerlendirildiğinde, en tehlikeli işin, Bering Denizi’nde çalışan Alaskalı yengeç avcılarına ait olduğu söylenir.

Dünyada her yıl en çok film çeken ülke sanılanın aksine ABD değil Nijerya.

Ülkedeki film endüstrisine verilen isim ise Nollywood. Ülkede haftada ortalama 50 film çekiliyor. 

Güneş kara deliğe dönüşecek mi?
Sadece belirli bir kütlenin üzerinde olan yıldızlar kara deliğe dönüşebilir. Gezegenimizin içinde yer aldığı sistemin yıldızı Güneş ise teorik olarak bir kara deliğe dönüşecek büyüklükte değildir.

Bilim insaları tarafından ortaya konulan teoriye göre, yaklaşık 5 milyar yıl daha bir yıldız olarak evrendeki işlevini sürdürecek.

EN FAZLA PİRAMİDİN BULUNDUĞU ÜLKE HANGİSİDİR?
Pek çok kişi tarafından bilinmesede gezegenimizde en çok piramite ev sahipliği yapan ülke Mısır değil Sudandır. Sudan'da 220 adet piramit bulunmaktadır.

HANGİ HAYVANIN 3 KALBİ, 9 BEYNİ VARDIR?
Ahtapotların sekiz bacağı olduğu gibi üç tane de kalbi, dokuz adet de beyni var

EN SICAK GEZEGEN HANGİSİ?
Güneş Sistemi'nde yer alan gezegenler arasında en sıcak olanı 450 santigrat ile Venüstür.

MARS'TA YAŞASANIZ KAÇ YAŞINDA OLURDUNUZ?
Eğer Dünya’da 15 yaşındaysanız Mars’ta 8 yaşında olursunuz. Zira 1 Mars yılı 686,9 Dünya gününe eşit.

ZEBRALARIN ÇİZGİLERİ NE İŞE YARIYOR?
Bilim insanları zebraların çizgilerinin ne işe yaradığı sorusuna Charles Darwin zamanından beri, yaklaşık 150 yıldır yanıt arıyor.

İngiltere'nin Bristol Üniversitesi'nde yapılan araştırma zebraların çizgilerinin ölümcül hastalıklar taşıyan at sineklerinin üzerlerine konmasını engellediğine işaret ediyor.

YILANLARI EN ÇOK HANGİ MÜZİK CEZBEDER?
Onlar için fark etmez. Yılan oynatma numaralarında kobralar flütün görüntüsüne tepki verir, sesine değil. Yılanlar kesinlikle sağır olmamalarına rağmen müziği tam olarak “duymazlar.” Yılanların dışarıda bir kulak ya da kulak zarları yoktur fakat çeneleri ve karın kasları sayesinde yerden aldıkları titreşimleri hissedebilirler.


PERİYODİK TABLO'DA YER ALMAYAN TEK HARF HANGİSİDİR?
Periyodik Tablo'da yer almayan tek harf 'J' harfidir.

EN YAVAŞ HAYVAN HANGİSİDİR?
Gezegenimizde yaşayan en yavaş hayvan 3 tırnaklı (üç parmaklı) Sloth'tur.

Amerika kıtasında yaşayan hayvan saatte maksimum 0.0048 KM hıza ulaşabiliyor

UÇAKLARIN ARKASINDAKİ BEYAZ İZLER NEDEN OLUŞUR?
Gökyüzüne baktığınızda uçakların arkalarında bıraktığı beyaz izleri mutlaka görmüşsünüzdür. Bu izlerin oluşmasının sebebi uçak motorlarının sıkıştırdıkları gazları çok yüksek bir sıcaklık ile dışarı püskürtmesidir. 

Bu gazlar dışarıya bırakıldığında soğuk hava ile temas ettiğinde yoğunlaşır ve buz kristallerine dönüşür.

UZAYDA AĞLAMAK MÜMKÜN MÜ?
İnsanoğlu tabiki bulunduğu her ortamda ağlayabilir.

Ancak yer çekiminin bulunmadığı uzayda ağlasanız bile göz yaşlarınız gözünüzden süzülemez. 

 

DÜNYA'DA 90 KİLO OLAN BİRİ MARS'TA KAÇ KİLODUR?
Yerçekimi farkı nedeniyle Dünya'da 90 kilo olan biri Mars'ta sadece 35 kilodur.


OKSİJEN NE RENKTİR?
Oksijen gaz halinde kokusuz ve renksizdir.

Ancak sıvı ve katı hallerinde ise soluk mavi renk ile görünür.

 

UÇAKTA YENİLEN YEMEKLERİN TADI NEDEN FARKLI?
Uçak yolculukları sırasında yemek yeme fırsatı bulduysanız. Her gün yediğiniz yiyeceklerin uçakta yediğiniz zaman tadının farklı olduğunu fark etmişsinzidir. BUnun nedeni oldukça ilginç.

Oxford Üniversitesi'nde göre alan Profesör Charles Spence'e göre, havada nemin az olması, düşük hava basıncı uçakta yediğimiz yemeğin tadının farklı olmasına neden oluyor.


KARA DELİKLER NEDEN UZAYI YUTMUYOR?
Bilim insanlarına göre, kara delikler, evrenin genel işleyişine ters bir şekilde, içeri doğru genişliyorlar ve Genişledikçe daha da büyüyorlar. Bu durumun gizemi hala çözülebilmiş değil


Bunun aksine ise varlıklar genişlerken, dışa doğru hareket ediyorlar. Evrenin farklı dengeleri ve uzay-zamanın bükülmesi ihtimali göz önüne alındığında ise, aşağı doğru genişlediği sanılıyor. 

Bu yüzden kara deliğin evreni yutabilme ihtimalinin olmadığı düşünülüyor.


SIKILDIĞIMIZDA ZAMAN NEDEN YAVAŞ AKAR?
Beynimizde yer alan anıların depolandığı hipokampüste mini 'zaman damgalarını' tetikler, böylece olayların ne zaman gerçekleştiğini biliriz Ancak uyarılmamışsa bu sinyaller bulanıklaşır. Bu da bizim zamanın yavaş aktığını hissetmemize neden olur


BEYNİ BÜYÜK OLANLAR DAHA MI ZEKİ?
İngiliz ve Hollandalı bilim insanları 13 bin 600 kişi üzerinde yaptıkları araştırmanın sonuçlarını açıkladı. Buna göre, beyni ortalamadan büyük olan kişilerin hafızaları daha kuvvetli, mantık yürütmekte de daha iyiler ancak bu kişilerin daha zeki olduğunu gösteren bir veri bulunmuyor.

Herkesin aynı anda 30 santim yüksekliğe zıplayıp geri indiği düşünülse bile, Dünya'nın yerini 1 hidrojen atomunun büyüklüğünün 100'de 1'i kadar değiştirebiliyoruz, o da çok kısa bir süreliğine, Dünya geri eski yerine neredeyse anında geliyor.
Nükleer savaştan sağ çıkması en muhtemel şey nedir?
Nükleer savaştan sağ çıkması en muhtemel şey nedir?
Karafatma yanlış cevap. Dr. Wharton’ların 1959’daki çığır açan araştırmasından beri karafatmaların bir nükleer savaşta ilk ölecek böceklerden olduğunu biliyoruz. Radyasyona dayanıklılık kralı Deinococcus radiodurans bakterisidir. Bu bakteriler 1.5 milyon rad’a kadar dayanabilirler, dondurulurlarsa bu limit iki katına çıkar.

EVREN NE RENKTİR?
Resmi olarak bej rengindedir. 2002 yılında, Johns Hopkins Üniversitesi’nden Amerikalı bilimciler, Avustralya Kırmızıya Kayan Galaksileri İnceleme Kurumu’nun topladığı 200,000 galaksi ışığını inceledikten sonra evrenin soluk yeşil renkte olduğu sonucuna vardılar. Ancak birkaç hafta, hesaplamalarında bir hata yaptıklarını ve evrenin aslında daha çok köstebek derisi renginin kasvetli bir tonu olduğunu itiraf etmek durumunda kaldılar.

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin