Hack'lenen Uber'in 57 milyon kullanıcının bilgisi çalınmış!


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Hack'lenen Uber'in 57 milyon kullanıcının bilgisi çalınmış!

Akıllı telefon üzerinden araç çağırma uygulaması Uber’in 2016’da hack’lendiği ve 57 milyon kullanıcısının isim ve e-posta bilgilerinin çalındığı ortaya çıktı. Öte yandan şirketin hacker'lara yüklü miktarda para ödediği iddia edildi..

Takip Et

Şirket, kredi kartı ve sosyal güvenlik numaraları gibi kritik bilgilerin çalınmadığını duyurdu.

Bloomberg, şirketin bilgileri silmeleri ve açık konusunda sessiz kalmaları için hacker’lara 100 bin dolar ödediğini öne sürdü.

UBER NEDİR NASIL KULLANILIYOR? UBER VE BİTAKSİ FARKI NEDİR

2009 yılında San Francisco’dan ortaya çıkan Uber, kullanıcılarına özel sürücülerle özel araç hizmeti sunuyor. Uygulamanın arkasında ise Google var ve Uber, Google Maps üzerinden çalışıyor. Tüm büyük akıllı telefon platformlarında da bulunuyor. Kullanıcılar, akıllı telefonlarından bulundukları noktaya göre özel taksiler çağırabiliyorlar. Sürücünün kim olduğu görüp, aracın gelişini de takip edebiliyorlar.

Aynı sistem ülkemizde de ilk olarak BiTaksi ile gelmiş olsa da, Uber de şimdilik yalnızca İstanbul’da olmak kaydıyla hizmetine devam ediyor. Yine de Uber’i taksilerden ayıran önemli faktörler bulunuyor. Uber’in ücretleri, yine bir taksi gibi başlangıç ve bitiş noktaları ile yolculuk süresine ve araçların çeşitlerine göre değişiyor. Kullanıcı, daha yolculuğu başlamadan fiyatın ne olacağını görüyor. Yine uygulama üzerinden kredi kartıyla ödeme imkanı sunan Uber sayesinde kullanıcı yanında para taşıma zorunluluğundan da kurtuluyor

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin