İlham İrem hayatını kaybetti: Cenaze programı belli oldu


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
İlham İrem hayatını kaybetti: Cenaze programı belli oldu

Son dakika... ünlü sanatçı İlhan İrem, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. İlhan İrem, vasiyetinde belirttiği son yolculuğuna uğurlanacak. İrem'in 3 vasiyeti vardı: Tabutunun Türk Bayrağı'na sarılması, AKM de tören düzenlenmesi ve Aşiyan Mezarlığı'nda toprağa verilmesi...İlhan İrem kimdir, İlhan İrem'in unutulmaz eserleri..

Takip Et

Türk müziğinin unutulmaz isimleri arasında yer alan ünlü sanatçı İlhan İrem 67 yaşında hayatını kaybetti.

Böbrek rahatsızlığı nedeniyle bir süredir hastanede diyaliz tedavisi gören İlhan İrem'in durumunun ağırlaştığına dair bilgiler paylaşılmıştı.

İrem, 67 yaşında hayata gözlerini yumdu.

CENAZE PROGRAMI BELLİ OLDU
MagazinSortie'nin aktardığı habere göre; İlhan İrem, vasiyetinde belirttiği son yolculuğuna uğurlanacak. İrem'in 3 vasiyeti vardı: Tabutunun Türk Bayrağı'na sarılması, AKM de tören düzenlenmesi ve Aşiyan Mezarlığı'nda toprağa verilmesi...

Sanatçının naaşı yarın saat 09.00'da Maslak Acıbadem Hastanesi'nden alınarak 12.00'de AKM de düzenlenecek törene getirilecek. Bebek Camii'nde düzenlenecek törenin ardından Aşiyan Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

İREM UNUTULMAZ ESERLER BIRAKTI

Yazık Oldu Yarınlara', ‘Boşver Arkadaş', ‘Anlasana', ‘İşte Hayat' , ‘Konuşamıyorum', ‘Olanlar Olmuş', ‘Sürgün Gibi Masallarda', ‘Ben Değilim' gibi pek çok ölümsüz esere imza atan İlhan İrem, 44 yıl boyunca bestelerini kendinden başkalarının seslendirmesine, filmlerde, reklamlarda kullanılmasına izin vermemişti.

İlham İrem hayatını kaybetti
İlham İrem hayatını kaybetti

İlhan İrem, 2017 yılında artık uygun koşullarda eserlerinin seslendirilebileceğini açıklamıştı.


“HER ŞEY BAMBAŞKA OLABİLİRDİ”

İlhan İrem, 22 yıllık sessizliğini bozarak SÖZCÜ muhabiri Gökmen Ulu'ya 2017 yılında verdiği röportajda şunları söylemişti:

Her şey bambaşka ve pırıl pırıl olabilirdi. Hayatımız, sanatımız, ilişkilerimiz, sokaklarımız, doğamız, sahillerimiz, eğitim sistemimiz, siyasetimiz maalesef giderek bir batağa saplandı. Oysa yüz yıl önce geleceğin ufkuna bir gökkuşağı çizilmişti. Gerilemeyi ilerleme diye topluma zerk eden zihniyet, türlü karalamalarla gerçekleri ekseninden kaydırarak, kendi ufukları kadar bir gelecek çizmeye başladı. Güzellikler karartıldığı için insanlar yetinmeyi öğrendi. O yüzden bazı istisnalar dışında, artık bütün kavramlar sahtedir. Bu kıyamet ortamında mucizevi bir şekilde yetişen aydınlık fikirli insanlar ve onların çağdaş eserleri, çölde açan çiçekler gibi…

İLHAN İREM KİMDİR?

İlhan İrem 1 Nisan 1955’te Bursa’da doğdu. 1969 yılında ortaokul son sınıftayken, okul orkestrasının solisti olarak müziğe ilk adımını attı. 1970 yılında Milliyet Gazetesi’nin düzenlediği liselerarası müzik yarışmasında Meltemler adını verdikleri orkestraları ile Marmara Bölgesi birincisi oldu. Meltemler ile 1970 – 1973 yılları arasında Bursa Çelik Palas Oteli ve Uludağ’daki çeşitli otellerde dans müziği şarkıcılığı yaptı.

İlham İrem hayatını kaybetti
İlham İrem hayatını kaybetti

İLHAN İREM'İN HASTALIĞI NEYDİ?

Türk pop müziğinin usta isimlerinden İlhan İrem böbrek rahatsızlığı sebebiyle diyaliz tedavisi görüyordu. Sanatçının son zamanlarda durumunun ağırlaştığı, yoğun bakımda tedavisinin sürdüğü ifade edilmişti.

İrem, sosyal medya hesabından yaptığı son paylaşımda , ‘tüm zamansızlıkları içinde sevginin… (27 Şubat 2022)’ notunu düşmüştü.

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin