İstanbul için gök gürültülü sağanak yağış uyarısı


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
İstanbul için gök gürültülü sağanak yağış uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Rize ve Artvin çevreleri ile Trabzon’un doğu ilçelerinde çok kuvvetli yer yer şiddetli olması beklenen yağışlara karşı sel uyarısı yapılırken, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Zonguldak, Bartın ve Kastamonu için kuvvetli, İstanbul için sağanak yağış uyarısı yapıldı.

Takip Et

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) dün akşam İç Anadolu’da başlayan sağanak yağışların, bugün ülkenin birçok yerinde etkili olacağını, Karadeniz’de ise kuvvetli yağışlara bağlı olarak sel beklendiğini duyurdu.

‘DİKKATLİ VE TEDBİRLİ OLUN’ UYARISI

Yağışların bugün sabah saatlerinden itibaren Rize ve Artvin çevreleri ile Trabzon'un doğu ilçelerinde çok kuvvetli yer yer şiddetli (51-100 kg/m²) olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar ve yerel küçük çaplı dolu yağışı hadisesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği uyarısı yapıldı.

PAZARTESİ GÜNÜ BİRÇOK İL İÇİN KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların bugün öğle saatlerinden sonra Kocaeli, Sakarya, Düzce, Zonguldak, Bartın ve Kastamonu'nun kıyı kesimleri ile Giresun'un doğu, Trabzon'un batısı ile Kars ve Ardahan çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m²) olması bekleniyor.

İSTANBUL’DA SABAH SAATLERİNDE SAĞANAK VAR

Sabah saatlerinden itibaren İstanbul’da yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiği de açıklandı.

İstanbul için gök gürültülü sağanak yağış uyarısı
İstanbul için gök gürültülü sağanak yağış uyarısı
Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin