MEB'ten anaokulu çocuklarına en az 6 saat 'Arapça ve din dersi'


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
MEB'ten anaokulu çocuklarına en az 6 saat 'Arapça ve din dersi'

Milli Eğitim Bakanlığı(MEB), tarihimizde ilk kez bir devlet okulunda 'dini eğitim' tanımı yapılarak, anaokullarında 'dini eğitim sınıfları' açmaya başladı. Müftülüklerin belirleyeceği şahıslar tarafından küçük yaştaki çocuklara haftada en az 6 saat Arapça ve din eğitimi dersi verilecek.

Takip Et

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), anaokullarında 'dini eğitim sınıfları' açmaya başladı. 'Dinimi Seviyorum, Öğreniyorum' adıyla Yalova’da başlatılan projenin logosunda Milli Eğitim Bakanlığının '2023 Eğitim Vizyonu' logosunun yer aldığı görüldü.

MEB için bir ilk olarak devlet okulunda dini eğitim sınıfı tanımı yapıldı.

MEB, Diyanet ve Yalova Valiliği’nin ortak protokolü ile okulöncesi çocuklar için başlatılan projede, “Manevi değerlerin temellerinin oluşumunu sağlamak, değerler eğitimi kapsamında dini ve ahlaki değerlerin kazandırılması amacıyla çocuğun üst öğrenimi de hedef alınarak, kişisel gelişiminde Türk toplumuna özgü davranış ve değerlerinin İslam ahlakıyla bütünleşmesi amaçlanmaktadır” denildi.

Cumhuriyet'ten Ozan Çepni'nin haberine göre, MEB okullarında verilecek eğitimin müfredatı ve ders materyallerinin de müftülük yetkililerinin yer alacağı bir ekiple hazırlanması planlandı. Müftülüklere ayrıca “kayıt işlemlerinin yapılması ve onaylanması” ve eğitimin denetimi görevleri verildi.

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin