Palalı Sabri'yi vurdular


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Palalı Sabri'yi vurdular

İstanbul’da 4 yıl önce Gezi Parkı eylemcilerine ‘pala’ ile saldıran ve bir kadına tekme atan Sabri Çelebi, Taksim'de iki grup arasında yaşanan silahlı kavgada ayağından vuruldu. Suç dosyası bir hayli kabarık olan Palalı yine Türkiye'nin gündemine düştü..

Takip Et

Olay saat 21.15 sıralarında, Talimhane Lamartin Caddesi üzerinde meydana geldi. İddialara göre, aralarında husumet bulunan iki grup arasında tartışma çıktı. Tartışma, bir süre sonra silahlı kavgaya dönüştü.

İki grubun birbirine ateş etmesi sonucu Gezi olaylarında palayla vatandaşlara saldırdığı için kamuoyunca 'Palalı' olarak tanınan Sabri Çelebi ile Faruk Ünal, tabancayla ayaklarından kurşunlanarak yaralandı. 

Palalı Sabri Bacağından vuruldu

Yaralılar, çevredeki bir özel hastanene kaldırılarak tedavi altına alındı. 

Palalı Sabri Bacağından vuruldu

Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.

27 YIL HAPSİ İSTENMİŞTİ

Gezi Parkı olayları sırasında Taksim Talimhane’de eylemcilere ‘pala’ ile saldıran ve bir kadına tekme atan Sabri Çelebi 03.03. 2017 tarihinde, Libyalı bir işadamını tehdit ettiği iddiasıyla 2 kişiyle birlikte tutuklanmıştı. Kısa süre cezaevinde kalan Palalı'nın avukatları tutukluluğuna itiraz etmei sonucu tahliye edildi ve ortadan kayboldu..

6 Temmuz 2017’de yakalanıp sorgusunun ardından yine serbest kaldı. Akabinde Palalı hakkında itiraz üzerine yakalama kararı çıkarıldı. 1.5 ay sonra Türkiye’ye dönen Çelebi, yeniden serbest bırakıldı.

Soruşturma kapsamında Çelebi hakkında dava açıldı. Çelebi için emniyet müdürünü elinden yaralama, bir kadına tekme ile vurmak suretiyle kasten yaralama, görevli memura direnme, memura karşı silahla (bıçakla) yaralama suçlarından 27 yıla kadar hapis istendi. Çelebi’nin davası 3 yıldır sürüyor. Çelebi, yine Gezi olaylarında bir kadını yaralamaktan yargılanıp 9 bin TL para cezasına çarptırıldı.

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin