Prof. Dr. Bilge Yılmaz İYİ Parti'nin Cumhurbaşkanı adayı mı?


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Prof. Dr. Bilge Yılmaz İYİ Parti'nin Cumhurbaşkanı adayı mı?

İddiaya göre İYİ Parti’nin içerisinde Cumhurbaşkanı adayı olarak partinin Ekonomi Politikaları Başkanı Bilge Yılmaz’ın olacak.

Takip Et

6’lı Masa’dan ayrılan İYİ Parti’nin Cumhurbaşkanı adayının kim olacağı da netleşmeye başladı. Parti içerisinden gelen bilgilere göre Bilge Yılmaz isminin öne çıktığı aktarıldı. 

Millet İttifakı'nın son toplantısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dört liderin de desteğiyle adaylığını ortaya koymuş, Kılıçdaroğlu'nun adaylığını kabul etmeyen Akşener ise İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş’ı önermişti.

Akşener, partisinin GİK toplantısının ardından yaptığı basın açıklamasında, "Milllet iradesini kararlarına yansıtma kabiliyetini kaybetmiştir" demişti.

Akşener’in masadan ayrılmasına kadar gelişen süreçte İYİ Parti’nin Cumhurbaşkanı adayı şekillenmeye başladı. 

Odatv’nin edindiği bilgilere göre İYİ Parti’nin içerisinde Cumhurbaşkanı adayı olarak partinin Ekonomi Politikaları Başkanı Bilge Yılmaz’ın isminin öne çıktığı aktarıldı. 

Bilge Yılmaz muhtemel bir 6’lı Masa iktidarında İYİ Parti’nin ekonomiyi emanet edeceği isim olarak görülüyordu.

OdaTV'nin iddiasına göre Parti içerisindeki değerlendirmelerde de Bilge Yılmaz’ın isminin ağır bastığı belirtildi. 

BİLGE YILMAZ KİMDİR

1968 yılında Balıkesir’de doğdu. Boğaziçi Üniversitesi elektrik-elektronik mühendisliği ve fizik bölümlerini bitirerek 1991 yılında Ar-Ge mühendisliği yapmaya başlayan Bilge Yılmaz, Princeton Üniversitesi iktisat bölümünde yüksek lisans ve doktora eğitimini tamamladı.

Prof. Dr. Bilge Yılmaz İYİ Parti'nin Cumhurbaşkanı adayı mı?
Prof. Dr. Bilge Yılmaz İYİ Parti'nin Cumhurbaşkanı adayı mı?

1997 yılında Wharton School'da başladığı akademik hayatına Stanford Üniversitesi'nde finans doçentliği ile devam eden Bilge Yılmaz, Wharton School'da 2013 yılından itibaren finans profesörü olarak çalışmalarına devam etti.

Yılmaz, Wharton School Harris Family Alternatif Yatırımlar Programı’nı kurdu ve akademik olarak yönetimini yürüttü.

Kurumsal finansman, alternatif yatırımlar ve politik-iktisat üzerina araştırmalar yapan Yılmaz'ın makaleleri Econometrcia, Journal of Political Economy ve American Economic Review gibi dergilerde yayımlandı.

Bilge Yılmaz'ın Prof. Dr. ünvanı bulunuyor.

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin