Son dakika: Yılmaz Özdil Sözcü'den istifa etti


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Son dakika: Yılmaz Özdil Sözcü'den istifa etti

Sözcü TV’den ayrıldığını açıklayan Sözcü yazarı Yılmaz Özdil, gazeteden de ayrıldığını duyurdu. Özdil "Uğruna mücadele ettiğimiz insanlar tarafından taşlanmayı göze alarak, kalemin namusunu savunmak için elimden geleni yaptım" mesajıyla ayrılığı duyurdu

Takip Et

Önceki gün CHP’yi suçlayarak Sözcü TV’den ayrıldığını açıklayan Sözcü yazarı Yılmaz Özdil, gazeteden de ayrıldığını duyurdu.

Özdil, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Sözcü gazetesinde buraya kadar… Uğruna mücadele ettiğimiz insanlar tarafından taşlanmayı göze alarak, kalemin namusunu savunmak için elimden geleni yaptım, kariyerimi ortaya koyarak doğru bildiğimi dosdoğru anlattım, anlatmayı beceremediğimi hayat mutlaka anlatacak, hoşçakalın” dedi.

Medyaradar'ın haberine göre, kanalın kuruluş aşamasında teknik ve idari süreci yöneten Alişer Delek’in atamasıyla ilgili olarak tüm Sözcü Grubu’na bilgilendirme maili gönderildi.

ART ARDA İSTİFA HABERLERİ GELDİ
Bu gelişmenin ardından Sözcü TV'de istifa depremi yaşandı. Genel Yayın Yönetmeni ve Ana Haber Sunucusu Korcan Karar, Yayın Koordinatörü Mustafa Sağlamer, Haftasonu Ana Haber Sunucusu Ümit Zileli, Kırmızı Beyaz programının moderatörü aynı zamanda 13.00 bülteni sunucusu Tuba Emlek, Gelin Birlikte Bakalım programı sunucusu ve aynı zamanda Genel Yayın Yönetmen Yardımcısı İskender Baydar ve Şef Yönetmen Tankut Gürsel istifa kararı aldı.

Öte yandan Korcan Karar’ın bu akşam son kez Ana Haber Bülteni’ni sunacağı öğrenildi.

"BİLGİSİ OLMADAN ATAMA YAPILDI"
Görevinden istifa eden Gelin Birlikte Bakalım programı sunucusu ve aynı zamanda Genel Yayın Yönetmen Yardımcısı İskender Baydar Cumhuriyet'e yaptığı açıklamada "Etik açısından çalışabileceğimiz bir ortam kalmadığı için kalmamaya karar verdik" dedi.

Baydar istifalara ilişkin şöyle konuştu:

"Yılmaz Özdil ile anlaşarak gittik. Yılmaz Özdil gittikten sonra Korcan Karar'ın kalacağı söylenmişti. Onun da haberi ve bilgisi olmadan bir atama yapıldı. Ona bilgi verilmeden böyle bir atamanın yapılmasını geride kalan isme saygısızlık olarak addediyoruz. Etik açısından çalışabileceğimiz bir ortam kalmadığı için kalmamaya karar verdik."

 

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin