Son dakika: İstanbul’da şiddetli deprem

Son dakika haberi.. İstanbul şiddetli bir depremle sarsıldı. Deprem 16:38 sıralarında gerçekleşti ve yaklaşık 20 saniye sürdü. Kandilli Rasathanesi'nin ilk belirlemelerine göre deprem 4.8 büyüklüğünde. İşte AFAD ve Kandilli Rasathanesi verilerine göre son depremler


© Haber Oku

İstanbul saat 16:38’de 4.8 büyüklüğünde bir depremle sarsıldı. AFAD ve Kandilli Rasathanesi’nin ilk belirlemelerine göre deprem Marmara Denizi’nde gerçekleşti. Yerin 16 kilometre derinliğinde gerçekleşen deprem korku ve panik yarattı.

SON DEPREMLER

Yaşanan depremlerin saatini ve şiddetini anlık olarak takip etmek mümkün. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Bölgesel Deprem- Tsunami İzleme ve Değerlendirme Merkezi(BDTİM) tarafından kaydedilen depremlere aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

Son dakika: İstanbul’da şiddetli deprem

SON DEPREMLERiN TEKNİK DETAYLARI; 2020.01.11 tarihinde SILIVRI ACIKLARI-ISTANBUL (MARMARA bölgesinde ve saat 16:37 sularında bir deprem meydana geldi, bu deprem yerin 16.2 km derinliğinde, 4.8 büyüklüğünde oluştu. Bu depremin harita üzerinde enlemi :40.8548, boylamı ise: 28.2420

PEŞ PEŞE 18 KÜÇÜK ARTÇI DEPREM
Sabah saatlerinden itibaren Marmara Denizi’nde peş peşe 18 küçük deprem meydana gelmişti. Şarköy açıklarında peş peşe 18 deprem meydana gelmişti. AFAD’a göre depremlerin en şiddetlisi 3 büyüklüğünde gerçekleşti.
AFAD’ın son depremler sayfasına bakıldığında Şarköy’de meydana geldiği tespit edilen depremlerin sayısı ise 18’i buldu.

Prof. Cenk Yaltırak: Bu deprem inanılmaz bir bilgi

Deniz Jeoloğu ve Jeofizikçisi Prof. Dr. Cenk Yaltırak depremin haritasını paylaştı. Yaltırak, meydana gelen küçük depremlerin 'inanılmaz bilgiler' içerdiğini ancak 20 yıldır bu bilgilerin okunmasını sağlayacak altyapının sağlanmadığını ifade etti.

İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cenk Yaltırak, depremin ardından katıldığı televizyon programında önemli açıklamalarda bulundu.

Son dakika: İstanbul’da şiddetli deprem

Yaltırak depremin meydana geldiği fayın nispeten daha küçük depremler üreten bir fay olduğunu belirterek konunun gündeme gelmesi açısından önemine dikkat çekti.


Prof. Cenk Yaltırak haritayı depremden sonra paylaştı.

Deprem konusunda hükümetlerin ve belediyelerin yeterince önlem almadığını kaydeden Prof. Yaltırak şu ifadeleri kullandı;

- Bu deprem Los Angeles’ta olsaydı semt semt bu depremin nasıl hissedildiği kaydedilmişti, zeminin ve binaların nasıl davrandığına dair bilgiler toplanmıştı. Ama maalesef bizde toplanmadı. Çünkü böyle bir sistem yok.

- Bu depremler inanılmaz bir bilgidir. Bu depremler binaların teker teker etüt edilmesini gereksiz kılardı. 20 yıldır bunu yapmadık.

AFAD’ın ve Kandilli’nin verilerinin sınırlı olduğunu kaydeden Yaltırak, “Bana göre Marmara’nın kıyılarında yüzlerce istasyon olması gerekiyor. Bunların hepsinin kaydedilmesi ve modelleme yapılması gerekiyor” dedi.

Analitik veriler için çerezleri kullanmaktayız. Daha Fazla Bilgi