Erdoğan'a eski başdanışmanından seçim uyarısı: İki yıl içinde yapılmazsa eyvah

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 7 sene başdanışmanlığını yapan İlnur Çevik'ten sert çıkış. Erdoğan’a uyarıda bulunan Çevik, “Türkiye’yi seçime götürmeli, bunun en geç 2 yıl içinde yapılması lazım, yoksa eyvah!” dedi.


© Haber Oku

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başdanışmanı olarak Saray'da 7 yıl süreyle görev yapan İlnur Çevik, verdiği bir röportajda "Türkiye’yi seçime götürmeli, bunun en geç 2 yıl içinde yapılması lazım, yoksa eyvah!" ifadelerini kullandı.

Gazeteci Nursun Erel'e konuşan Çevik'in söyleşisinin ilgili kısmı şu şekilde:

"SİZ DE "SİSTEM ÇÖKTÜ" DEDİĞİNİZE GÖRE CUMHURBAŞKANI'NIN NE YAPMASI GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORSUNUZ?

O olmadığı zaman her şey çöküyor. Ülke böyle mi yönetilir? Eğer sistem o çıktığında çöküyorsa, darmadağın oluyorsa orada sistem yok demektir. Bizlere düşen ödev, yeni kuşağa sağlam bir Türkiye vermektir. Torunlarını şu kadarcık seviyorsa sistemi rayına oturtacak kararı almalıdır. Sayın Cumhurbaşkanı eften püften bir adam değil, bence gerçeği görüyor ama nasıl olabileceğini kafasında tartışıyor. Türkiye’yi seçime götürmeli, bunun en geç 2 yıl içinde yapılması lazım, yoksa eyvah! Cumhurbaşkanının eskiden ufku görebildiği bir dönem vardı. Acaba şimdi görebiliyor mu? Ben ciddi şüphedeyim. Ülkede ciddi sıkıntı var, aslında kendisi bir vatanseverdir.

KENDİSİNE DOĞRU BİLGİ VERİLİYOR MU SİZCE? ERKEN SEÇİME Mİ GİDİLMELİ?

Ben yakınında kimler var? Doğruyu söylüyorlar mı? Hâlâ anlamadım. Demesi lazım ki, ‘Arkadaşlar bu böyle gitmiyor, gelin şu işi toparlayalım.’ CHP son seçimleri gümbür gümbür kazandı, bundan sonraki aşama da ona gidiyor. Bunu görmemek için kör olmak lazım.”

Analitik veriler için çerezleri kullanmaktayız. Daha Fazla Bilgi